Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ

ΘΕΜΑ 1ο : «Πιστοποίηση επιτυχούς παρακολούθησης αλλοδαπού μαθητή σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα»

Αποστέλλουμε οδηγίες του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., για την πιστοποίηση επιτυχούς παρακολούθησης αλλοδαπού μαθητή σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα.

ΘΕΜΑ 2ο : «Διευκρινίσεις για την έκδοση του πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης αλλοδαπού μαθητή σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα»
         
Κοινοποιούμε διευκρινίσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. & Δ. Εκπαίδευσης Αττικής, για την έκδοση πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης αλλοδαπού μαθητή σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα.

ΘΕΜΑ 3ο : «Ενέργειες-αποτίμηση των μελών ΠΟΔΠ σχετικά με την επιμόρφωση μελών ΟΔΠ –Κύκλος Β΄, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού»
 Σας πληροφορούμε για τις ενέργειες αποτίμησης των μελών ΠΟΔΠ, σχετικά με την επιμόρφωση μελών ΟΔΠ –Κύκλος Β΄.
ΘΕΜΑ 4ο : «Τροποποίηση εγκυκλίου αδειών εκπαιδευτικών»
         
Σας ενημερώνουμε για τροποποίηση της εγκυκλίου αδειών των εκπαιδευτικών, που αφορά στη χορήγηση αθλητικής άδειας στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

ΘΕΜΑ 5ο : «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»
           β) Πίνακας 1
           γ) επικοινωνία Ο.Φ.Α.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου 2015, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

ΘΕΜΑ 6ο : «Ορισμός εθελοντικού σώματος περιφερειακών πρεσβευτών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσηςe-twinninng για τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17»

Κοινοποιούμε Απόφαση ορισμού εθελοντικού σώματος περιφερειακών πρεσβευτών, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης e-twinninng.
ΘΕΜΑ 7ο : «Επισκέψεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής στο Υπουργείο , Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την παρακολούθηση της ενημερωτικής παρουσίασης: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια»»
           
Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Τμήμα Α΄), κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2015-Μαΐου 2016, θα υλοποιήσει πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων στην Κ.Υ. του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια».

ΘΕΜΑ 8ο : «Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης»
        
Το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, την 31η Οκτωβρίου, πραγματοποιεί επισκέψεις εκπροσώπων του στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να διοργανωθούν ομιλίες και εκδηλώσεις.
ΘΕΜΑ 9ο : «3ος Πανελλήνιος Ανοικτός Ατομικός Διαγωνισμός Σκακιστικού Σκίτσου»
            β) Προκήρυξη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επετείου Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων – Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) διοργανώνει τον 3ο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου, στις 5-6 Δεκεμβρίου 2015, στα Καλάβρυτα.
ΘΕΜΑ 10ο : «Επισκέψεις μαθητών ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Αττικής στο Εργαστήρι Δημοκρατίας»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα παρουσιάσει, κατά το σχολικό έτος 2015-2016 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Δημοκρατίας», το οποίο απευθύνεται στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής.

ΘΕΜΑ 11ο : «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος: 1974-2015 Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ...»
           β) Ενημερωτικό σημείωμα

Σας ενημερώνουμε για το ανωτέρω πρόγραμμα – διαγωνισμό, που απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας.

ΘΕΜΑ 12ο : «Συμμετοχή των μαθητών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικών Σχολείων στα διαδραστικά εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π. στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποτυπώματα» 2015-2016»

Σας ενημερώνουμε για την έγκριση συμμετοχής των μαθητών στα διαδραστικά εργαστήρια του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποτυπώματα».

ΘΕΜΑ 13ο : «Επιστημονικό Συνέδριο» 
Γνωστοποιούμε ότι ο Επιστημονικός Σύλλογος «ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ» διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο, με τίτλο «Η Εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.», που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

ΘΕΜΑ 14ο : «Άδεια εισόδου σε δημοτικά σχολεία» 
Σας ενημερώνουμε για χορήγηση άδειας εισόδου επιλεγμένου καθηγητή Φ.Α. σε δημοτικά σχολεία, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να παρακολουθήσουν παραστάσεις μυϊκής δύναμης, που παρουσιάζονται στα πλαίσια των σχολικών εκδηλώσεων.

ΘΕΜΑ 15ο : «Επίσκεψη στο Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου-Μουσείο Κεραμικής» 
Σας πληροφορούμε ότι στο Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου λειτουργεί έκθεση ορυκτών, την οποία μπορούν να επισκέπτονται τα σχολεία. Παράλληλα λειτουργεί Μουσείο Κεραμικής, που στεγάζεται στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του ΕΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου