Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ


ΘΕΜΑ 1ο : «Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016»

Διαβιβάζουμε το ανωτέρω έγγραφο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., που αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, για τοσχολικό έτος 2015-2016.

ΘΕΜΑ 2ο : «Λειτουργία του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2015- 2016»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη λειτουργία του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, για το σχολικό έτος 2015-2016.

ΘΕΜΑ 3ο : «Λειτουργία σχολείων»
         
Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015.

ΘΕΜΑ 4ο : «Κενές θέσεις Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.»

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. οι θέσεις τους θα παραμείνουν κενές. Προσωρινά, το κενό αυτό, θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί μέσω του Τμήματος Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Αττικής.
ΘΕΜΑ 5ο : «Διαβίβαση εγκυκλίου Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία  τηλεφωνικών γραμμών ψυχοκοινωνικής στήριξης και πληροφόρησης πολιτών σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»»

Διαβιβάζουμε τη με αρ. πρ. Γ3δ/ΔΦ.15,18,19,20/ΓΠοικ60004/05-08-2015 (ΑΔΑ: ΩΟΞΓ465ΦΥΟ-3Γ8) εγκύκλιο του Τμήματος Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Πρόληψης του Υπουργείου Υγείας, με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών ψυχοκοινωνικής στήριξης και πληροφόρησης πολιτών σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» για ενημέρωση και δικές σας ενέργειες.

ΘΕΜΑ 6ο : «Διεξαγωγή αποτίμησης της υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού-ΑΠ1, ΑΠ2 & ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 από την Ανάδοχο εταιρεία «Κοινωνία Γνώσης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ»»

Αποστέλλουμε την ανωτέρω εγκύκλιο, που αφορά στην πραγματοποίηση έρευνας πεδίου σε όλη τη χώρα, για την αξιολόγηση της πράξης «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού-ΑΠ1, ΑΠ2 & ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΘΕΜΑ 7ο : «Παράταση προθεσμίας υποβολής ψηφιακών διδακτικών σεναρίων»

Η προθεσμία υποβολής ψηφιακών διδακτικών σεναρίων της με αρ. πρωτ. 4527/17-6-2015 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους εκπαιδευτικούς, παρατείνεται έως τις 30-9-2015.

ΘΕΜΑ 8ο : «Διδακτικές επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο – «Αγαπώ τον Αθλητισμό- Kids Athletics»
           
To Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΠΕ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας υλοποιεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων, για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

ΘΕΜΑ 9ο : «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»
        
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει θεσμοθετήσει, με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Την ημέρα αυτή γίνεται η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων. Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες – επικουρικές, ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις.

ΘΕΜΑ 10ο : «2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου»
            β) Αίτηση

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει το 2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2015, στους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

ΘΕΜΑ 11ο : «Ενημέρωση σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα και εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015»

Αποστέλλουμε έγγραφο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το οποίο αφορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, που προσφέρονται για σχολικές ομάδες στο χώρο του εν λόγω Μουσείου, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου