Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ-ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΘΕΜΑ 1ο : «Εθνική Επέτειος  28ης Οκτωβρίου»
 Ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα Π.Δ. 200/1998 και 201/1998 (Α΄161), το Π.Δ. 104/1979 (Α΄23), καθώς και την αριθμ. 80033/Γ2/4-8-2006 (Β΄1286) Υ.Α., η 28η Οκτωβρίου είναι αργία για όλες τις σχολικές μονάδες.
 ΘΕΜΑ 2ο : «Υποβολή αιτημάτων χορήγησης εξοπλισμού»
 Σας ενημερώνουμε ότι από 1-1-2016 η υποβολή και διαχείριση των αιτημάτων χορήγησης εξοπλισμού των σχολικών μονάδων θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από συγκεκριμένο λογισμικό, μέσω του οποίου οι σχολικές μονάδες θα υποβάλλουν τα αιτήματά τους, για  εξοπλισμό. Αποστέλλονται οδηγίες χρήσεως.
 ΘΕΜΑ 3ο : «Διαβίβαση εγγράφου του Ο.Α.Σ.Π.»
 Διαβιβάζουμε έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και επισυναπτόμενο σχέδιο μνημονίου ενεργειών του Ο.Α.Σ.Π., σχετικά με τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες. 
ΘΕΜΑ 4ο : «Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας»
 Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας εκθέτει στο χώρο του συλλογές ορυκτών, πετρωμάτων και μεταλλευμάτων και μπορούν να το επισκεφθούν τα σχολεία.
 ΘΕΜΑ 5ο : «Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας»
 Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζει για τη σχολική χρονιά 2015-2016 εκπαιδευτικά προγράμματα, που αφορούν σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης.
 ΘΕΜΑ 6ο : «Έγκριση υλοποίησης ενημερωτικών δράσεων Αγωγής Υγείας»
 Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας  υλοποιεί ενημερωτικές δράσεις αγωγής υγείας από γιατρούς –συμβούλους του Ιδρύματος σε σχολεία, που έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σε θέματα υγείας.
ΘΕΜΑ 7ο : «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης. Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Κέντρου  Ελληνικών Σπουδών»
 Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου HARVARD  υλοποιεί  το πρόγραμμα «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης. Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Κέντρου  Ελληνικών Σπουδών», που απευθύνεται σε μαθητές.
 ΘΕΜΑ 8ο : «Ενημέρωση σχετικά με εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας για το σχολικό έτος 2015-2016»
 Στο Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας λειτουργεί μόνιμη έκθεση,  με θέμα: «Ιστορία της Ναυτιλίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα - Ιστορία και Δράση του Λιμενικού Σώματος» και προγραμματίζονται εκπαιδευτικές επισκέψεις, που προσφέρονται για σχολικές μονάδες.
 ΘΕΜΑ 9ο : «Διεξαγωγή Πανελληνίου Συνεδρίου»
 Σας ενημερώνουμε για το πανελλήνιο συνέδριο, με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας-Bullying- Ερευνητικές μελέτες και πρακτικές εφαρμογές», που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως και 29 Νοεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.
 ΘΕΜΑ 10ο : «Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας – φιλαναγνωστική δράση »
 Σας ενημερώνουμε για το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και διενεργείται στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης και των Καινοτόμων Δράσεων.
 ΘΕΜΑ 11ο : «Συμμετοχή σχολείων στη 15η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERAZIZANIO»
 Από 28 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2015 θα διεξαχθούν στον Πύργο και άλλες πόλεις του Ν. Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας το 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 15η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERAZIZANIO. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 20 Οκτωβρίου 2015.
 ΘΕΜΑ 12ο : «Εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέψεις μαθητών Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του Εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»
 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα στα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης να το επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν ένα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.
ΘΕΜΑ 13ο : «Πρόγραμμα εκπαιδευτικών ξεναγήσεων μαθητών στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016»
 Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να ενημερωθούν σχετικά με τις Γεωπονικές Επιστήμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου